Jin, v čast nam je spet govoriti s teboj. Ekipa Scorpiona ni pozabila časov, ki si jih preživel v našem gymu kot učenec in dne, ko si prepotoval iz centralne Rusije, da bi si ogledal dvoboje naših fantov. Letos pa prihajaš kar iz Koreje. Kaj te je tako motiviralo, da borcem in klubu izkazuješ takšno predanost?
Iz Koreje prihajam, ker me je na dogodek povabil gospod Iztok, moj šef pa mi je dovolil potovanje. Hkrati pa je Mirko moj heroj in ekipa Scorpiona je ena najboljših na svetu. Kot velik fan ekipe Scorpion, bi rad odšel v Slovenija, tudi zaradi narave in ljudi, ki so mi zelo prirasli k srcu. To je razlog.

Med delom in bivanjem v Rusiji si prvič stopil med vrvi in se preizkusil kot borec. Povej nam kaj več o tej izkušnji …
Med bivanjem v Rusiji sem imel 3 amaterske dvoboje. Trener mi je pred borbo dejal, da dvoboj traja le 6 minut in da moram dati vse od sebe. Poslušal sem navodila in se boril z vso silo. Na koncu so bili vsi zadovoljni s tem, kar sem pokazal v ringu.

Kaj pričakuješ od letošnjega dogodka?
Pričakujem veliko mladostne energije in zagona, ki me bo motivirala v življenju. Hkrati si pa želim, da pri borcih ne bo poškodb.

Jin, it’s a honor to talk to you again. Scorpion team hasn’t forgoten times you’ve spent in our gym as a student and your last years effort when you travelled all the way from central Russia to see our boys fight. This year you are travelling from Korea. What has motivated you so much to show this gym and it’s fighters such dedication?
I am traveling from Korea because mr. Iztok invited me and my boss acepted my traveling. Also Mirko is my hero and Scorpion team is one of the best teams in the world. As a big fan of the Scorpion team, I want to go Slovenia in addition, I like Slovenian nature and people. That’s the reason.

During your stay in Russia, you made your fight debut. Tell us more about that and what were your feelings?
During my stay in Russia, I had 3 amatuer fights. Before the fight, my teacher told me that the fight is only 6 min and that I have to give my best on the fight. So I just fought with all my might and after fight, everyone was happy with my fight.

What do you expect from this years event?
I expect to feel young power from the event, which will motivate me in my life and I wish NO INJURIES for the fighters.