V Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru se je predstavila reprezentanca, ki nas bo med 20. in 30. julijem zastopala na Svetovnih igrah v Wroclawu na Poljskem. Reprezentanca Slovenije šteje skupaj 26 članov, od tega je 16 športnikov in športnic, 8 trenejev in dve uradni osebi Olimpijskega komiteja Slovenije, ki nas bodo na Poljskem zastopali v šestih športnih panogah: balinanju, ju-jitsu, lokostrelstvu, planinstvu-športno plezanje, plesu-akrobatski R&R in tajskem boksu.

Za kako velik dogodek gre, priča dejstvo, da se bo svetovnih iger letos udeležilo več kot 4.000 športnikov iz 111 držav, v 31 športnih panogah. Ker gre za tekmovanje, ki poteka pod okriljem MOK-a, bo v Wroclawu prisoten tudi njegov predsednik Thomas Bach. Svetovne igre so po rangu članskih mednarodnih športnih tekmovanj takoj za Olimpijskimi igrami in svojevrsten test in »vozovnica« za nastop na Olimpijskih igrah.

Prvič v zgodovini Slovenije je del reprezentance športnik v športni panogi tajski boks, ki jo od leta 2016 priznava Mednarodni olimpijski komite. Tako je Rok Eršte, prvi Slovenec, ki bo nastopil na Svetovnih igrah v tajskem boksu in drugi športnik iz novomeškega kluba, ki je kadarkoli nastopil na Svetovnih igrah. Zatorej gre za veliko promocijo Novega mesta in države. Tako Rok Eršte kot njegov trener sta skupaj z ostalimi športniki podpisala Olimpijsko izjavo.

Rok Eršte je član Scorpion gyma iz Novega mesta in kot vrhunski športnik prejemnik županovih priznanj, medalj z velikih mednarodnih tekmovanj ter prejemnik zlate plakete Olimpijskega komiteja Slovenije za vrhunske športne dosežke. Priprave na veliko preizkušnjo so potekale v Scorpion gymu s pomočjo številnih vrhunskih borcev in pod budnim očesom njegovega trenerja Iztoka Vorkapića. »Za strokovne meritve, analize, testiranja in prehranski protokol pa je poskrbel dr. Radoje Milić s Fakultete za šport, ki se mu ob tej priložnosti zahvaljujemo, saj je Rok navkljub izgubi 15 kg zaradi prestopa v nižjo kategorijo, v odlični formi,« je povedal Rokov trener Iztok Vorkapić. Rok bo nastopil v konkurenci najboljših osmih amaterskih borcev sveta v lahko težki kategoriji.

S trenerjem odpotujeta na Poljsko z vozilom Avtohiše BERUS, v sredo 26.julija. Tekmovanje se tako pričenja s četrtfinalnimi dvoboji 28. julija in sklene s finalom 30. Julija.

Ob tej priložnisti se Slovenska zveza tajskega boksa in Scorpion gym zahvaljujeta za podporo in sodelovanju Olimpijskemu komiteju Slovenije ter vsem sponzorjem in donatorjem, ki so pomagali kriti stroške nastopa na Svetovnih igrah: Studio Chupacabra, KRKA d.d., Novo mesto, 911 VRS d.o.o., Akripol d.o.o., Saramati Adem s.p., Vinogradništvo Cvelbar s.p. in Nanokinetik d.o.o.

Letos se je družini naših podpornikov ponovno pridružilo tudi podjtetje Hočevar d.o.o., ki je lastnik blagovne znamke FLEXOVITALIS. Po predstavitvi Slovenske reprezentance v Slovenskem Olimpijskem izobraževalnem centru je podjetje vsem reprezentantom podelilo produkt iz njihove ponudbe Fleksovitalis Progel.

Otvoritveno slovestnost in tekmovalni program boste lahko spremljali na olimpijski 24/7 TV in številnih svetovnih TV programih.

Več o svetovnih igrah si lahko preberete na:

http://www.theworldgames.org/https://www.facebook.com/iwga.theworldgameshttps://www.facebook.com/TWG2017/?fref=mentions

Urnik SVETOVNIH IGER po športnih panogah: http://www.theworldgames.org/ed…/Wroclaw-POL-2017-4/schedule

Uspehe naše reprezentance boste lahko spremljali na spletni strani OKS, uradni spletni strani iger ter vseh družabnih omrežjih Olimpijskega komiteja Slovenije - #TeamSlovenia (Facebook, Twitter, Instagram), na FB SCORPION GYM: https://www.facebook.com/scorpiongym

in na FB Slovenska zveza tajskega boksa: https://www.facebook.com/Slovenska-zveza-tajskega-boksa-S…/…

Tekst: SLOVENSKA ZVEZA TAJSKEGA BOKSA
Fotograf: Aleš Fevžer
Slovenska reprezentanca odhaja pod okriljem OKS.