23.10.2017 je v zgodnjih jutranjih urah v domovino prispela Slovenska reprezentanca kar s tremi odličji. Tajski boksarji so v Parizu nastopili na Evropskem prvenstvu, katerega se je udeležilo več kot 200 tekmovalcev iz 25. držav. Reprezentanco sta vodila predsednik Iztok Vorkapić in selektor Andrej Žveglič.

Tina Sinjur iz ljubljanskega kluba Khun kao je osvojila tretje mesto v elitni A diviziji +75kg, kjer ji je pot do finala po zelo izenačeni borbi preprečila aktualna svetovna prvakinja, Rusinja Irina Larinova. Slovenijo je na prvenstvu v diviziji A do 75 kg zastopal še ptujčan Aleš Golob, ki pa je v kvalifikacijah izpadel proti evropskemu prvaku. Tokrat prvič so na Evropskem prvenstvu športniki nastopili ločeno v diviziji od 18 do 23 let, kjer je slovenska reprezentanca nastopila z dvema perspektivnima športnikoma. Domen Vidmar, član ljubljanskega kluba Khun kao, je v kategoriji do 71 kg osvojil zlato medaljo. V finalu je premagal domačina Macika Balioa.

Sašo Vorkapić iz novomeškega kluba Scorpion gym pa je moral v finalu priznati premoč prav tako domačemu borcu in osvojil srebrno medaljo v kategoriji do 67kg. Sašo je poleg intervjuja za Evropsko organizacijo EMF in svetovno IFMA organizacijo, ki sta ga izbrali za #humansofIFMA, na samem prizorišču v Parizu podal tudi kratko izjavo za naše medije: “Muaythai me uči umirjenosti in kako usmeriti moja čustva na pravilen način v ringu, tako da se lahko nosim s porazom enako kot z zmago. Zaradi Muaythaia sem bolj duhoven. Zlato pri IFMA, je moj cilj!”