Sašo Vorkapić na Češkem porazil domačega favorita z tehničnim nokavtom!
V čeških Budojevicah je v sklopu Super lige potekal profesionalni borilni dogodek Noč gladiatorjev. Nastopila sta tudi slovenska tajska boksarja Domen Vidmar in Sašo Vorkapić.
Dvorano je napolnilo 1000 navdušencev, razprodana so bila celo stojišča. Domači borci so imeli bučno podporo z razgretih tribun. Ognjeni krst med profesionalci je imel Sašo Vorkapić, član Novomeškega Scorpion gyma, ki je nastopil v velterski kategoriji (do 66 kilogramov) proti domačinu Honzi Korčaku. Čeh je v dvoboj vstopil kot favorit, saj je imel za seboj že deset profesionalnih dvobojev in celotno občinstvo, vendar to Saša ni zmedlo. Začel je odločno z močnimi brcami in kmalu s silovitim napadom s komolci zrušil domačega junaka. Dvorana je svojega favorita spodbudila k nadaljevanju z aplavzom, vendar je občinstvo Sašo utišal že v naslednjem napadu, ko je Korčak znova padel pod točo udarcev. Znova se je pobral, vendar je ob naslednjem naletu Vorkapića obležal in sodnik ni imel druge izbire kot da prekine dvoboj in za zmagovalca s tehničnim nokavtom razglasi mladega 23-letnega Novomeščana. Domača publika je ob koncu pozdravila izjemno predstavo Saša Vorkapića.
Sledil je nastop Domna Vidmarja v kategoriji do 71 kilogramov, člana Ljubljanskega kluba Khun Kao. Domen, je začel pogumno, a je domač borec prožil dober odpor. Prva runda je bila izenačena. Toda v drugi rundi je izkušenejši Čeh Vlastimil Balinka začel prevladovati. Domnu nikakor ni uspelo skrajšati distance in vsiliti borbo v klinču. Podobno se je godilo tudi v zadnji rundi, ko je Balinka z razdalje in z nožnimi udarci obvladoval potek dvoboja. Domen je v enem trenutku s tremi močnimi udarci uspel ogroziti Čeha, vendar je bilo vse skupaj premalo za zmago po sodniški odločitvi. Ta je pripadla domačinu. Vseeno je pa 19-letni Vidmar pokazal veliko želje in odločenosti. Zato bomo zanj v prihodnosti bržkone še slišali.
»Zelo lepo smo bili sprejeti, za kar se zahvaljujemo gospodu Micahelu Nova kot tudi publiki, ki je športno navijala in dala priznanje našim borcem. Hvala tudi podjetju AC Vovk iz Novega mesta, ki nam je omogočilo odhod na Češko z njihovim kombijem znamke Ford,« je povedal mednarodni predstavnik Slovenije za tajski boks pri IFMA in njeni profesionalni podružnici WMC Iztok Vorkapić.