V Trstu je bil minulo soboto »Trieste fight night«, mednarodni borilni spektakel.  V polni dvorani navijačev ni manjkalo slovenskih navdušencev, ki so prišli podpret svoje borce iz Novega mesta, Maribora in Pirana. Borbe so potekale v boksu, kikboksu, mma in tajskem boksu – muaythai. Slavo in čast novomeškega SCORPION GYMA sta ubranila Darko Drobež in Žiga Gril. Borila sta se po profesionalnih muaythai pravilih, 3×3 minute.

Žiga Gril je v prvi borbi večera, stopil suvereno in odločno. Sledil mu je njegov trener Mirko Vorkapić, S katerim sta pripravila taktiko, ki italijanskemu nasprotniku Nicolu Valmaranu ni dopuščala razvijanja svojega stila borbe. Benečan je imel majhno prednost v višini, vendar jo je Žiga Gril s čvrstim nastopom kmalu izničil. Novomeščan je od prve sekunde narekoval tempo dvoboja. Prevladoval je v vseh segmentih s širokim repertoarjem muaythai tehnik, v katerih so prevladovala kolena v klinču, s katerimi je na koncu potolkel nasprotnika. Po dveh štetjih oz. nokdavnih je Žiga zmagovalno dvignil roke. Sodnik je tako prekinil borbo že v prvi rundi in razglasil klasični knockout.

Darko Drobež je nastopil v četrti borbi večera. Zanj je bila to prva profesionalna borba. Darku je stal nasproti 10 centimetrov višji domačin iz Diamond gyma. Tudi ta dvoboj je potekal po muaythai pravilih 3 runde po 3 minute. Železni “Darkman” je nadzoroval potek borbe že od samega začetka in zlomil odpor nasprotnika. Dvoboj se je koncal po drugem štetju v zadnji rundi.  »Zmago  posvečam našemu pokojnemu soborcu Juretu Smoletu. V drugi rundi mi je nasprotnik za trenutek »ugasnil luč«, a jo je kmalu prižgala moja želja po zmagi,« je povedal železni 36-letnik.

V imenu Scorpion gyma se zahvaljujemo donatorjem: NANOKINETIK d.o.o., MPH d.o.o. in varnostni službi 911 VRS d.o.o., ki verjamejo v nas in nas podpirajo v dosegi zastavljenih ciljev in novih zmag.  A da je bila vožnja udobna in varna sta poskrbeli AVTOHIŠA BERUS d.o.o. in AVTOHIŠA ADRIA PLUS d.o.o. iz Novega mesta z vozili iz njihove ponudbe.

Rezultat:

Žiga Gril VS Nicola Valmarana do 69kg  – zmaga Žiga Gril  1. runda KO

Darko Drobež VS Alessandro Fiamengo do 81kg – zmaga Darko Drobež 3. runda KO