Na povabilo CZECH MUAYTHAI ASOCIATION in njihovega predsednika Petra Otticha, se je odzval predsednik Slovenske zveze tajskega boksa in potrdil udeležbo ter nastop naših najmlajših reprezentantov. Slovenijo so zastopali reprezentantje SORPION GYM-a iz Novega mesta: Ognjen Lazarević, Maj Šibilja in član Darko Drobež, ter reprezentantje Črnomaljskega GLADIATOR GYM-a: Sebastjan Zupanc in Nastasja Koca. Reprezentante sta poleg trenerjev spremljala selektor najmlajših selekcij: Petrit Izairi ter tokrat v vlogi tehnične vodje reprezentantka Bojana Šebenik.

V soboto 24. marca 2018, so v mestu Rokycany na Češkem, nastopili naši najmlajši predstavniki v konkurenci več kot 130-ih tekmovalcev iz Madžarske, Slovaške, Avstrije in Nemčije, na 9. krogu Mednarodne lige v tajskem boksu » GOLD MONGKON«, ki je uradno tekmovanje svetovne organizacije IFMA – International federation muaythai amateur, katero priznava MOK- Mednarodni olimpijski komite.

Izjava selektorja mlajših selekcij Petrita Izairija : »Ponosen sem na naše najmlajše, ki so presegli moja pričakovanja že na prvi tekmi v letošnjem letu, ki je hkrati tudi izborno tekmovanje pred odhodom naših najmlajših selekcij na Mladinsko svetovno prvenstvo, katero se bo odvilo v Bangkoku na Tajskem v mesecu avgustu. Pred odhodom na tekmovanje je bil naš cilj vrnitev z dvemi zlatimi medaljami oziroma osvojitev pokala »GOLD MONGKON«. Naši najmlajši bojevniki so presegli vsa pričakovanja, v domovino so se vrnili s tremi zlatimi medaljami, eno srebrno in tremi pokali »GOLD MONGKON«.

Zlati: Maj Šibilja, Nastasja Koca in v članski kategoriji Darko Drobež.

Srebrni: Sebastjan Zupanc.

V boju za bron je bil neuspešen Ognjen Lazarević, navkljub izredni želji in požrtvovalnosti.

Mladince in člane, čaka izredno pestra tekmovalna sezona, so nam sporočili iz strani tajništva Slovenske zveze tajskega boksa: »Evropsko prvenstvo na Češkem 29.6-08.07.2018, Svetovno študentsko prvenstvo na Tajskem 23.-31.julija, Svetovno prvenstvo v Meksiku 10.-19.maja in številna tekmovanja doma in v tujini.

V imenu Scorpion gyma se zahvaljujemo vsem sponzorjem in donatorjem, ki so verjeli v naše reprezentante in strokovno osebje: Studio CHUPACABRA, M TOM d.o.o., REVIS d.o.o., TOTAL d.o.o., Gradbeništvo in prevozi Kregel Anton s.p. in V arnostna agencija 911 VRS d.o.o.
Posebna zahvala podjetju AVTO SLAK, ki nam je zagotovilo osebno vozilo za varen in udoben prevoz na veliko mednardno tekmovanje.

Rezultati borb:

Borba 10-11 let / 3x 1min /kategorija 45kg

Zupanc Sebastjan (Slovenija) VS Černy Lukaš (Češka)

Zmaga Černy 3:0

 

Borba 12-13 let / 3x 1.5min /kategorija 48kg

Ognjen Lazarević (Slovenija) VS Nagy Krisztofer (Madžarska)

Zmaga Krisztofer 3:0

 

Borba 14-15 let / 3x 2min /kategorija 45kg

Maj Šibilja (Slovenija) VS Novak Jiri (Češka)

Zmaga Šibilja 3:0

 

Borba 16-17 let / 3x 2min /kategorija 71kg

Nastasja Koca (Slovenija) VS Znamenačkova Anežka (Češka)

Zmaga Nastasja Koca TKO

Borba člani /3x2min /kategorija 81kg

Darko Drobež (Slovenija) VS Filip Fadrhons (Češka)

Drobež 2:1

 

Tekst in foto: Slovenska zveza tajskega boksa