V petek 12. oktobra smo reprezentantje Slovenije in Ambasadorji športa obiskali učence 3A in 3B razreda OŠ Vavta Vas. Odzvali smo se na povabilo našega člana Roka Darovec in njegove razredničarke Polone Keglovič. Pogovarjali smo se o zdravi prehrani, redni telesni vadbi, olimpijskih vrednotah, kaj pomenijo olimpijski krogi, o Olimpijskih igrah in o Olimpioniku Leonu Štuklju (1898), nosilcu 6 olimpijskih medalj, katerega letos obeležujemo 120. Obletnico rojstva. Petdesetim zvedavim osnovnošolcem so naši reprezentantje Slovenije: Bojana, Ognjen in Sašo, predstavili športno panogo tajski boks,Tajsko in svoje izkušnje z velikih mednarodnih tekmovanj.
Projekt je delno sofinancirala: Mestna občina Novo mesto. Projekt je potekal pod okriljem, Slovenske zveze tajskega boksa in Svetovne organizacijo za tajski boks IFMA.
»Bilo je super, otroci so se odzvali pozitivno, vsi so aktivno sodelovali, veliko spraševali in nas presenetili, koliko vedo o zdravi hrani, špotu in naših Slovenskih športnikih. Dogovorili smo se, da bodo sodelovali na LIKOVNEM NATEČAJU, naše Evropske organizacije EMF, na temo
»TAJSKI BOKS IN VREDNOTE«!«