V Evropskem tednu športne rekreacije smo v Scorpion gymu tudi letos organizirali brezplačno vadbo za vse generacije. Z otroci, mladino in odraslimi so se »gibali« naši trenerji in reprezentantje Slovenije. Ambasadorji športa, so ozaveščali o prehrani, kako premagati stres in kilograme, o načelih olimpizma ter o našem someščanu Leonu Štuklju, nosilcu šestih Olimpijskih medalj, ki bi natanko čez en mesec slavil svoj 120. rojstni dan (12.11.1898). Vsi udeleženci so prejeli mednarodno diplomo o udeležbi. 27. september smo posvetili legendi Slovenskega športa Leonu Štuklju, ki je simbol vitalnosti, odnosa do življenja in vzor nekdanjim, sedanjim in bodočim rodovom. Namen kampanje je bil in je, ozaveščati širši krog ljudi o pomembnosti redne telesne vadbe.

Projekt je delno sofinancirala: Slovenska zveza tajskega boksa, Fundacija za šport in Mestna občina Novo mesto. Projekt je potekal pod okriljem Mednarodne organizacije za šport za vse in kulturo ISCA z namenom približati raznovrstne športne aktivnosti in gibanje ljudem vseh starosti in spolov v sodelovanju s Športno unijo Slovenije in Svetovno organizacijo za tajski boks IFMA.

Naše vodstvo Scorpion gyma, trenerji, reprezentantje Slovenije in Častni Ambasador športa in Štukljevega leta 2018- Mirko Vorkapić, bodo v mesecu oktobru, novembru in decembru obiskali Osnovne šole, vrtce, Dolenjski muzej in Olimpiski izobraževalni center z muzejem v nameri večje prepoznavnosti naših olimpijcev, reprezentantov Slovenije, olimpijskih načel, ter tako dostojno obeležili 120. obletnico rojstva največjega slovenskega olimpijca, Novomeščana Leona Štuklja. Saj je zdravo telo temelj za zdrav um, zdravo čustvovanje, ustvarjanje, delo in prenos etičnih in moralnih vrednot skozi vzgojo najmlajših. Vse to je predpogoj srečnega in harmoničnega življenja posameznika v naravnem in družbenem okolju, ki ga obkroža.

Na RADIO KRKA in LOKALNO.SI so zapisali:

http://radiokrka.si/…/foto-festival-sporta-druzenja-in-zdra…

https://www.lokalno.si/…/Festival_sporta_druzenja_in_zdrav…/