Slovenska ekipa tajskega boksa,  v sestavi sedmih tekmovalcev, je v češkem Brnu nastopila na velikem mednarodnem tekmovanju v otroški, mladinski in članski konkurenci. Ekipa je vihtela pesti pod vodstvom selektorja mladinske reprezentance Petrita Izairija, pomočnika selektorja in maserja članske reprezentance Matjaža Bučarja ter predsednika Slovenske zveze tajskega boksa Iztoka Vorkapića.

V domovino so se vrnili s štirimi zlatimi odličji in s tremi porazi. Tudi tokrat smo bili priča odlični organizaciji športnega dogodka, objektivnemu sojenju in polni dvorani navijačev, ki je vzpodbujala vse tekmovalce. Organizator Jetsaam gym Brno, predsednik Češke zveze tajskega boksa g. Petr Ottich in sekretarka Bogomila Ottich so se tudi tokrat zelo dobro potrudili. Prvo zlato odličje je za Slovenijo priboril komaj 13 letni Novomeščan Ognjen Lazarević, ki je premagal Lukaša Černyja. Z odlično borbo proti občutno višji Andreji Škucovi je po treh rundah do zlatega odličja prišla tudi Nastasija Koca, letošnja Evropska mladinska prvakinja. Tretjo medaljo je Slovenskemu taboru priboril Ptujčan Aleš Golob, ki je svojega tekmeca  Erika Hobotha iz Češke premagal v drugi rundi s tehničnim nokavtom (TKO). Zadnji Slovenski nastop je bliskovito, že v prvi rundi, zaključil Novomeščan Sašo Vorkapić, bronasti z letošnjega Svetovnega študentskega prvenstva. Tudi on je slavil s tehničnim nokavtom proti češkemu Ukrajincu Igorju Ivanjuku.

Najmlajšima Žanu Iliču in Kristijanu Zupancu, poleg članice Bojane Šebenik, žal tokrat ni uspelo, navkljub trdim treningom in veliki želji. Vendar jih že 18.novembra čaka nastop na Odprtem prvenstvu Slovenije na Ptuju, kjer se bodo pomerili v konkurenci tekmovalcev iz petih držav.

»Znova smo dokazali, da s trdim in strokovnim 22-letnim delom, lahko navkljub slabemu razumevanju in skopi podpori, mestnih oblast, skupaj z našo mladino dosegamo vrhunske mednarodne rezultate. Ponosno smo ponesli ime Novega mesta in Slovenije v svet,« je povedal predsednik Slovenske zveze tajskega boksa Iztok Vorkapić

SCORPION GYM se v imenu strokovnega osebja in tekmovalcev: Saša Vorkapić, Bojane Šebenik in Ognjena Lazarević, iskreno zahvaljujejo vsem, ki so pomagali in omogočili odhod na veliko mednarodno tekmovanje na Češko in dosego medalj ter zastavljenih ciljev.

To so: ZAMA d.o.o, KOBE inženiring d.o.o., M TOM d.o.o., MPH d.o.o., PRIGO d.o.o. Brezovica,  SARAMATI ADEM d.o.o. in Občina Brezovica. Posebna zahvala SIRARNI GORIŠEK in direktorju Petru Gorišek, ki je našim športnikom pripravil Albuminsko skuto in sir iz njihove domače pridelave. Podjetju FORD Slovenija kot uradnemu prevozniku in podjetju JUDEŽ d.o.o, ki nas podpira že 5 leto ter vsem, ki so se »zavrteli« v ringu z našimi tekmovalci v času priprav, trenerjem ter Andreju Žvegliču, selektorju članske reprezentance. Zahvala gre tudi staršem, ki podpirajo naše delo in svoje otroke.

Tekmovalci Scorpion gyma Novo mesto, Gladiator gyma Črnomelj in Muaythai gyma Ptuj so zastopali barve Slovenije in nastopili v treh starostnih kategorijah: otroška, mladinska in članska, ter dosegli naslednje rezultate:

Otroci

13 let  -48kg  3x 1,5min

Ognjen Lazarevič (Scorpion gym /SLO)  vs  Lukáš Černy  TKB Teplice /CZE) 2:1

zmaga: Ognjen Lazarevič

 

12 let  -51kg  3x 1,5min

Žan Ilič (Muaythai gym Gladiator SLO)  vs  Tobiaš Bartak  (Hanuman gym/ CZ) 0:3

Zmaga: Tobiaš Bartak

 

11 let  -44kg  3x 1,5min

Kristijan Zupanc (Muaythai gym Gladiator SLO)  vs  Šimon Verner (X gym Praha /CZ) 2:1

Zmaga: Šimon Verner

 

Mladinka

Nastasija Koca (Muaythai gym Gladiator /SLO)  vs  Škucová Andrea, MT Olomouc /CZ) 3:1

Zmaga: Nastasija Koca

 

Člani:

-67kg  3x 2min

Sašo Vorkapić (Scorpion Gym /SLO)  vs   Igor Ivanjuka MT Praga /CZ)  TKO

Zmaga: Sašo Vorkapić

 

-71kg  3x 2min

Bojana Šebenik (Scorpion Gym /SLO)  vs  Lucie Mlejnkova  (X gym Praha /CZ) 0:3

Zmaga: Lucie Mlejnkova

 

-75kg 3x2min

Aleš Golob Muaythai gym Ptuj /SLO  vs  Erik Hoboth (Spejbl gym /CZ) TKO

Zmaga: Aleš Golob