27.02.2019, Ljubljana

Danes, so se na pobudo Slovenske zveze tajskega boksa na Mestni občini Ljubljana srečali, predsednik Slovenske zveze tajskega boksa g. Iztok Vorkapić, podžupan MO Ljubljana g. Damjan Crnek in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije g. Janez Sodržnik.
Razlog srečanja je bila vložitev kandidature za organizacijo velikega mednarodnega športnega dogodka: »IFMA ALPE ADRIA CUP« iz strani Slovenske zveze tajskega boksa kot članice Olimpijskega komiteja Slovenije in svetovne organizacije IFMA, ki združuje 134 držav članic iz vseh kontinentov. Alpe Adria Cup, naj bi se odvil v mesecu oktobru 2019, predvidoma v Ljubljani.

Sestanek je potekal v prijetnem vzdušju in v nameri pozitivnih učinkov, ki jih prinašajo veliki mednarodni športni dogodki na turističnem, gospodarskem, zdravstvenem in ekonomskem področju. Vsi so se zedinili, da tovrstni dogodki omogočajo multikulturno druženje mladih, višajo zavest o zdravem načinu življenja s športom, višajo samozavest in voljo za doseganje zastavljenih ciljev pri vseh populacijah, ter večji mednarodni ugled države.

Predsednik Slovenske zveze tajskega boksa se zahvaljuje podžupanu MO Ljubljana g. Damjanu Crnek in podpredsedniku Olimpijskega komiteja Slovenije g. Janezu Sodržniku na sprejemu v ljublanski mestni hiši in pripravljenosti sodelovanja in podpori pri organizaciji tako velikega športnega dogodka ter na čestitkah reprezentantom Slovenske zveze tajskega boksa za njihove športne dosežke in promocijo Slovenije.

Tekst: Slovenska zveza tajskega boks
Foto: MO Ljubljana