VETERANI od 40 leta dalje

Tajski boks je tradicionalna borilna veščina, ki izvira iz 17. stoletja in je eden najstarejših športov. Tajski boks ni samo šport, ampak tudi način življenja. Je rekreacija, ki je ne more nadomestiti noben fitnes. Je izvrstna oblika športne aktivnosti in druženja, ki nam pomaga premagati stres in vsakdanje skrbi. Pomaga pri hujšanju, pridobivanju moči, kondicije, vzdržljivosti in nas ohranja vitalne. Tajski boks je vadba z katero boste oblikovali celo telo. Upoštevati je treba dognanja, da je športna vadba v zrelih letih potrebna, saj prispeva k zdravemu načinu življenja zato, da ostanemo čim dlje na visoki ravni duševne in telesne delovne sposobnosti. Redno vadeči izgubljajo mišično moč po 60 letu, tisti ki se ne ukvarjajo z vadbo pa že po 30 letu starosti.                                                                                                                                                                                                        Vadba se začne z ogrevalnimi in razteznimi vajami, ki so uvertura v spoznavanje tehnik tajskega boksa, te so raznolike, zanimive in učinkovite. Zatorej trening pričnimo z ogrevanjem, ki naše telo ogreje in omogoči večji izkoristek pri vadbi in preprečuje nepotrebne poškodbe. Z ogrevanjem pospešimo krvni obtok, srčni utrip in število vdihov. Nadaljujemo z razteznimi vajami in vajami za gibljivost, moč, vzdržljivost, ravnotežje, hitrost in spretnost. Z treningom tajskega boksa upravljamo z telesno težo in krepimo samopodobo. Naučimo se osnovne drže (gard), osnovnih ročnih in nožnih udarcev, osnovne izmike in blokade, tehniko gibanja in izmikov,osnovne tehnike kombinacij ročnih in nožnih udarcev, kontrolirano borbo z osvojenim znanjem (sparing). Osnovne vaje s kolebnico in osnovne vaje na rekvizitih (vreče, hruške, punch ball, makivare, fokuserji…). Prikaz in uporaba tehnik tajskega boksa v namen samoobrambe.

V svetu je tajski boks zelo razvit in zaželjen šport. V mnogih državah je vključen v redni program športne vzgoje, vojske, specialnih enot in varnostnih služb. Tajski boks je tradicionalna borilna veščina, ki izvira iz 17. stoletja in dosega visoko zanimanje in gledanost še danes, kar je razvidno iz številnih športnih spektaklov, ki jih prenašajo številne TV hiše, saj dvorane napolni tudi do 70.000 gledalcev.
NACIONALNI CENTER ZA TAJSKI BOKS Z 15 letno tradicijo vabi na trening tajskega boksa !

Vadbeni center CUBUS, Podbevškova 11, 8000 Novo mesto (Cikava)
Trener z mednarodno licenco:  IZTOK Vorkapić

Oprema:   kratka majica, kratke hlače ali spodnji del trenerke, rokavice -pomoč pri izbiri z nasvetom trenerja, bandaže in kolebnica.
Trening:   PETEK   18.30 – 20.00

Vpisnina:   10.00 EUR

Članarina:   35.00 EUR   ( mesečno )