ŽENSKE   od 14 leta dalje

Tajski boks je tradicionalna borilna veščina, ki izvira iz 17. stoletja in je edna najstarejših borilnih veščin. Tajski boks ni samo šport, ampak tudi način življenja. Je izvrstna oblika športne aktivnosti in druženja, ki nam pomaga premagati stres in vsakdanje skrbi.  Pomaga pri hujšanju, s poudarkom na oblikovanju zadnjice, trebuha, nog in pasu,  pridobivanju moči, kondicije in vzdržljivosti.  Z redno vadbo izboljšamo vitalnost, telesno držo in koordinacijo. Naučimo se sprostitvenih in dihalnih vaj. Naše vadbe so kakovostne in zdravju koristne, saj imamo velik poudarek  na zdravi prehrani. Tajski boks je vadba s katero boste oblikovali celo teloin odpravili stres. Vadba se začne z ogrevalnimi in razteznimi vajami, ki so uvertura v spoznavanje tehnik tajskega boksa, te so raznolike, zanimive in učinkovite.                                   Zatorej trening pričnimo z ogrevanjem, ki naše telo ogreje in omogoči večji izkoristek pri vadbi in preprečuje nepotrebne poškodbe. Z ogrevanjem pospešimo krvni obtok, srčni utrip in število vdihov.  Nadaljujemo z razteznimi vajami in vajami za gibljivost, moč, vzdržljivost, ravnotežje, hitrost in spretnost. Z treningom tajskega boksa upravljamo z telesno težo in krepimo samopodobo. Naučimo se osnovne drže (gard), osnovnih ročnih in nožnih udarcev, osnovne izmike in blokade, tehniko gibanja in izmikov,osnovne tehnike kombinacij ročnih in nožnih udarcev, kontrolirano borbo z osvojenim znanjem (sparing). Osnovne vaje s kolebnico in osnovne vaje na rekvizitih (vreče, hruške, punch ball, makivare, fokuserji…). Prikaz in uporaba tehnik tajskega boksa v namen samoobrambe. Na lastno željo lahko dodatno obiskujete treninge  v skupini REKREACIJA in kasneje tudi v skupini TEKMOVALCI.

V svetu je tajski boks zelo razvit in zaželjen šport. V mnogih državah je vključen v redni program športne vzgoje, vojske, specialnih enot in varnostnih služb. Tajski boks je tradicionalna borilna veščina, ki izvira iz 17. stoletja in dosega visoko zanimanje in gledanost še danes, kar je razvidno iz številnih športnih spektaklov, ki jih prenašajo številne TV hiše, saj dvorane napolni tudi do 70.000 gledalcev, na prostem ob počastitvi kraljevega rojstnega dne, si borbe v tajskem boksu ogleda tudi več kot 500.000 ljudi, ta dogodek sam posebi priča o priljubljenosti kralja in tajskega boksa-muay thai-a.

NACIONALNI CENTER ZA TAJSKI BOKS z 18 letno tradicijo vabi na trening tajskega boksa !

Vadbeni center CUBUS, Podbevškova 11, 8000 Novo mesto (Cikava)

Vaditelj:  MONIKA Jakše                                                                                        Trener z mednarodno licenco:  MIRKO Vorkapić

Oprema:  kratka majica, kratke hlače ali spodnji del trenerke, rokavice -pomoč pri izbiri z nasvetom  trenerja, bandaže in kolebnica.

Trening:   PETEK   20.00 – 21.30

Vpisnina:   10.00 EUR

Članarina:  20.00 EUR    ( mesečno )